O prvi izvedbi tega tekmovanja, ki je potekalo predlani na Univerzi v Mariboru lahko preberemo v lanski marčevski izdaji časopisa UMniverzum (št. 17, str. 25-27, https://www.um.si/wp-content/uploads/2022/03/UMniverz-2021-17.pdf, ISSN 2463-9303).


V začetku akademskega leta 2023/24 je bil v okviru 24-urnega svetovnega tekmovanja ekip študentov v programiranju IEEEXtreme tretjič v Sloveniji posebej organiziran slovenski del, ki je potekal na Univerzi v Mariboru. Slovenska ekipa je istočasno tekmovala z ekipami iz vsega sveta, pri čemer se je sproti osveževala skupna lestvica uvrstitev, ki jo je bilo možno spremljati v učilnici na UM FERI in na Facebook profilu študentske veje IEEE Univerze v Mariboru ter sistemu CS Academy (https://csacademy.com/ieeextreme17/summary/).

IEEEXtreme je ekipno tekmovanje v programiranju za študente in poteka istočasno za vse tekmovalce po vsem svetu (https://ieeextreme.org/). Tekmovalni del dogodka traja 24 ur, kar je svojevrsten ekstrem, po katerem je tekmovanje tudi dobilo ime. Tekmovalci prejemajo in oddajajo naloge preko spletne strani, kjer se vsako uro tekmovanja pojavi nova naloga. Več nalog ekipa reši hitreje in bolje, višje se uvrsti. Ekipe pri tem spremljajo njihovi mentorji, ki skrbijo, da tekmovanje poteka v korektnem in karseda sproščenem okolju.

Letošnja ekipa CodeMonkeys je dosegla 1. mesto na UM, 1. mesto v Sloveniji, 717. mesto v IEEE Regiji 8 in 2361. mesto na svetovni lestvici.

IEEEXtreme website – https://ieeextreme.org/