V sredo, 17. 6., ob 18h  začenjamo s serijo webinarjev ideja * znanje == ∞. Na prvem predavanju nam bo Peter Kmecl, član Laboratorija za robotiko na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, predstavil korake in izzive pri izdelavi modernega avtonomnega mobilnega sistema.

Prvi webinar: Od igrače do samohodnega robota

V zadnjih letih se je mobilna robotika razširila na vsa področja našega življenja. Mobilne robote vidimo v naših domovih, na naših vrtovih, na avtocestah ter v skladiščih in tovarnah.

Nove izzive predstavljajo mobilni roboti, ki si delovni prostor delijo s človekom. Na tem področju je treba razviti in dodelati algoritme, ki podpirajo varno obratovanje, ter zagotoviti varnost s pomočjo različnih senzorjev in varnostnih sistemov.

Na predavanju se bomo pogovarjali o tem, kako se sploh lotimo izdelave modernega avtonomnega mobilnega sistema, ter o izzivih, ki jih tak sistem predstavlja.

O avtorju:

Peter Kmecl je član Laboratorija za robotiko in prejemnik štipendije ASEF. Trenutno se ukvarja z razvojem sodelujoče mobilne robotske celice, v preteklosti pa je sodeloval na projektih iz področja biomehanskih meritev in magnetometrije s hladnimi atomi.

Predavanje bo dosegljivo v obliki prenosa v živo na platformi Facebook ter prek platforme Jitsi Meet.

FB-dogodek.