Od 2. do 4. julija je v Novem Sadu potekal kongres CEuSYP 2019, ki smo se ga udeležili 4 člani IEEE SB Ljubljana, 1 član IEEE SB Maribor ter 1 član Young Professionals Slovenija.

Dogodek je primarno namenjen študentom in mladim diplomirancem z območij vzhodne Evrope in Balkana, vendar se ga lahko udeležijo ljudje iz celega sveta.

Tako smo poleg velike množice Srbov, Poljakov in Bosancev spoznali tudi predstavnike iz držav kot so Tunizija, Kuvajt ter Belgija.

Kongres je potekal sočasno z 18. mednarodno konferenco na temo pametnih tehnologij EUROCON 2019, kar je organizatorjem olajšalo iskanje zanimivih tem za predavanja.

Poleg predavanj so organizirali tudi delavnice, ki so bile vse s področja mehkih veščin in so zajemale teme kot so zmanjševanje stresa, razgovori za službo ter koriščenje različnih možnosti, ki jih ponuja IEEE.

Organizatorji so pripravili tudi nekaj družabnih aktivnosti, kot sta multikulturni večer ter gala večerja. Na prvem smo obiskovalci predstavili naše nacionalne jedi ter pijačo, na drugem pa uživali v večerji na prestižni lokaciji ob spremljavi žive glasbe.

Na kongresu nam je uspelo navezati veliko novih stikov, ki jih bomo koristili za organizacijo skupnih dogodkov v prihodnosti.
Vsi člani smo bili s kongresom zadovoljni in že nestrpno čakamo naslednji kongres prihodnje leto.