V četrtek in petek, 28. in 29. oktobra, je v Portorožu v hotelu Bernardin potekala 32. mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2023. Konferenca je tradicionalno srečanje strokovnjakov, ne le na elektrotehniškem in računalniškem področju, temveč tudi na drugih področjih, kjer sta vključena elektrotehnika in računalništvo.

Na konferenci poteka vsako leto tudi študentsko tekmovanje slovenske sekcije IEEE, kjer je letos bilo predstavljenih kar 10 prispevkov.

Prvo mesto je dosegel študent Matic Pokorn, ki je pod mentorstvom dr. Jerneja Hribarja predstavil članek z naslovom “Minimizacija stroškov električne energije v pametni hiši z uporabo globokega spodbujevanega učenja”. Drugo mesto je dosegel študent Jan Popič, ki je pod mentorstvom doc. dr. Borka Boškovića in red. prof. dr. Janeza Bresta predstavil članek z naslovom “Nevronske mreže za iskanje binarnih sekvenc z nizko avtokorelacijo”. Tretje mesto je dosegel Matej Mestek, ki je pod mentorstvom Klemna Grma in izr. prof. dr. Janeza Perša predstavil članek z naslovom “Detekcija oblike in optimizacija razreza vroče valjanih plošč”.

Najboljša študentska prispevka z Univerze v Mariboru (Jan Popič) in Univerze v Ljubljani (Matic Pokorn) se uvrstita na nadaljnje regijsko tekmovanje IEEE Student Paper Contest Regija 8, ki pokriva celotno področje Evrope, večji del Azije in Afrike.

Iskrene čestitke vsem!